Managed werkplek

Voor alle devices

Ook niet-SaaS-apps

Omarmt mobiliteit

Uw écht volledige werkplek in de cloud

De SPS Cloud Workspace is gebouwd om productiever en meer agile te zijn. Is ‘device’ onafhankelijk, omarmt mobiliteit en maakt optimaal gebruik van de devices die u al hebt. Veiligheid, betrouwbaarheid en ‘managed’ zijn sleuteleigenschappen van de SPS Cloud Workspace. Met de SPS Cloud Workspace wordt een ‘business focused’ werkplek met een doordachte technische invulling realiteit. IT neemt zo het initiatief om de gebruikerservaring te verbeteren, bedrijfsprocessen te innoveren en de kosten te verlagen.

Charles Koning Sales Manager SPS

Koffie met Charles?

Charles Koning is Sales Manager bij SPS. Hij vertelt u graag alles over de Cloud Workspace van SPS. Misschien wilt de Cloud Workspace met eigen ogen zien?

Geïntegreerde managed cloud services

De SPS Cloud Workspace bestaat uit Microsoft Office 365, Microsoft Enterprise Mobility + Security en SPS Application as a Service. De drie componenten zijn optimaal geïntegreerd. SPS Application as a Service zorgt voor eenvoudige integratie met traditionele niet-SaaS bedrijfsapplicaties die on-premises of op een IaaS platform draaien. De SPS Cloud Workspace maakt gebruik van het public cloud-platform van Microsoft en private IaaS in Tier 3+ twin-datacenters in Nederland. De SPS Cloud Workspace is ongelimiteerd schaalbaar en u betaalt voor het gebruik.

Managed

Uw Cloud Workspace, ongeacht waar delen ervan zich bevinden, wordt door SPS Managed Services integraal beheerd omdat wij gebruik maken van de Business en IT Service Management oplossing Gensys. Wij bewaken de prestaties, capaciteit, beschikbaarheid en gebruiksbeleving van uw SPS Cloud Workspace en wij nemen tijdig de juiste maatregelen.

Volledig door integratie niet-SaaS-toepassingen

Een werkplekomgeving is pas functioneel als ook de huidige niet-SaaS-toepassingen hierin zijn opgenomen. Onderdeel van de SPS Cloud Workspace is dan ook SPS Application as a Service (AaaS). Hierdoor beschikken gebruikers over individueel gepubliceerde applicaties, niet een volledige desktop, die uitstekend geïntegreerd zijn met Microsoft Office 365 en Enterprise Mobility Suite + Security. Daarnaast geeft SPS AaaS elke gebruiker een persoonlijke kosteneffectieve ‘C-schijf’ in de cloud als lokale cashing/opslag niet mogelijk is.

Flexibel en schaalbaar

De SPS Cloud Workspace is ‘device based’ voor optimale flexibiliteit voor zowel gebruikers als voor IT-medewerkers. Dit zonder negatieve gevolgen voor de beveiliging, stabiliteit en performance van de back-end-omgeving. De SPS Cloud Workspace is ongelimiteerd schaalbaar omdat het een cloud oplossing is op ‘enterprise’ cloud-platforms.

Agile voor digitalisatie

Veranderingen volgen elkaar in een snel tempo op. Zorg dat u wendbaar bent en daardoor snel kan reageren. Traditionele IT-architecturen zijn verre van agile. De SPS Cloud Workspace bevat de alsmaar innoverende Microsoft Office 365 suite en SPS Application as a Service voor integratie met bestaande applicaties die geleidelijke migreren naar moderne SaaS-toepassingen. De SPS Cloud Workplace is een kritisch element voor de ‘business’ en een belangrijke stap naar digitalisering van uw organisatie.

Device onafhankelijk, toegang vanaf elke plaats

De Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) suite biedt veilige en beheerbare toegang tot alle data, services, cloudoplossingen van Microsoft of van derden en niet-SaaS-bedrijfsapplicaties. Mobiliteit staat centraal in EMS suite. De Microsoft cloudoplossingen zijn vrijwel 100% device-onafhankelijk. Met SPS Application as a Service heeft elk ander niet-ondersteund-device, ook een thin client, toegang tot de applicaties op de managed IaaS-omgeving, waaronder Office.

Veilig en betrouwbaar

De SPS Cloud Workspace wordt geleverd vanuit uiterst veilige en betrouwbare datacenters waarover zelfs grote organisaties niet beschikken. Microsoft Enterprise Mobility + Security en Microsoft System Center Endpoint Protection bieden uitgebreide securityfuncties, zoals anti-malware, multifactor authenticatie, het op afstand verwijderen van gevoelige data van een mobiel apparaat, en meer.

Beschikbaar

De SPS Cloud Workspace maakt gebruik van het ‘high-available’ public cloud-platform van Microsoft. De IaaS-omgeving voor SPS Application as a Service bevindt zich in Tier 3+ twin-datacenters met geclusterde hypervisors en redundant uitgevoerde opslag. Automatische replicatie over de twee datacenters is mogelijk.

Snel

De SPS ‘device-based’ Cloud Workspace maakt optimaal gebruik van de lokale kracht van het fysieke apparaat waardoor ook het netwerkverkeer over het WAN wordt verminderd. Bij Office 365 kan gewerkt worden met een lokale datakopie, waardoor de prestaties en stabiliteit van de verbinding naar de back-end-omgeving minder van belang zijn voor een goede performance. De twin-datacenters zijn onderling verbonden via een snelle glasvezelverbinding en ze zijn via Microsoft ExpressRoute gekoppeld aan de Microsoft datacenters.

Charles Koning Sales Manager SPS

Koffie met Charles?

Charles Koning is Sales Manager bij SPS. Hij vertelt u graag alles over de Cloud Workspace van SPS. Misschien wilt de Cloud Workspace met eigen ogen zien?