Grip op Azure

Inzicht voor grip

Als on premise IT

Ook met Gensys

Zorg voor grip op uw Azure clouddiensten

Bekijk Brochure

Met de Azure Monitor hebt u grip op uw Azure clouddiensten, al dan niet in een hybride omgeving. U bewaakt de prestaties van de cloudoplossingen op basis van een SLA en beschikt over uitgebreide ‘alerting’. Gebruiks- en verbruiksgegevens kunnen eenvoudig, maar diepgaand, worden geanalyseerd. U kunt uw (interne) klanten de garantie te geven dat de, veelal bedrijfskritische, cloudoplossingen optimaal presteren.

Ontdek alles over de Azure Monitor

Monitor uw cloudoplossing als on-premise IT. Zorg voor grip op de cloud. Lees de Azure Monitor brochure.

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.

Monitoring voor inzicht. Inzicht voor grip

De Microsoft Azure Portal geeft inzicht en tegen een vergoeding kunt u de monitoring-optie activeren, maar u wilt meer. U wilt de prestaties van de cloudoplossingen bewaken met een SLA. Ook wenst u over een langere periode analyses uit te voeren, dus zullen de prestatie- en usage-data over een langere periode beschikbaar moeten zijn. U zoekt uitgebreide ‘alerting’ functionaliteit, om op tijd en adequaat te kunnen ingrijpen als er iets mis is. U verlangt dat de onderlinge verbanden binnen Azure zichtbaar zijn, en bij een hybride omgeving ook de relaties met uw on-premise IT.

Monitor uw Azure-oplossingen als on-premise IT

De Azure Monitor monitort uw (hybride) cloudoplossing alsof het een reguliere ‘on premise’ omgeving is. Gedetailleerde asset-, performance-, capacity- en usage-gegevens worden opgehaald, opgeslagen en bewerkt tot informatie. Informatie die de basis is voor betekenisvolle meldingen, diepgaande analyses en duidelijke rapportages.

Voldoen aan de KPI’s

Door het verzamelen van prestatiegegevens van de Azure-omgeving kunt u zien of de afgesproken KPI’s ook daadwerkelijk worden gehaald. Eenvoudig krijgt u inzicht in de prestaties in relatie tot de afgesproken SLA. Ook uw klant kunt u dat inzicht geven. Grafische trendanalyses tonen u de geprognotiseerde prestaties, zodat u op tijd kunt bijsturen en de SLA blijft nakomen.

Verbruik en gebruik meten en analyseren

Afhankelijk van de afgenomen Azure-oplossing wordt een veelheid aan gebruiks- en verbruiksgegevens opgehaald. De Azure Monitor verwerkt die data zodat deze eenvoudig, maar diepgaand, kunnen worden geanalyseerd. Met trendanalyses neemt u onderbouwde beslissingen over capaciteitsaanpassingen, omdat historische data onbeperkt beschikbaar blijven. U kunt uw Azure-omgeving tunen zodat deze op de meest efficiënte en best-presterende manier wordt gebruikt.

Integratie met beheersoftware

De Azure Monitor kan worden geïntegreerd met IT-beheersoftware, waaronder Gensys, de Business en IT Service Management oplossing van SPS. Integratie met Gensys heeft een groot aantal extra voordelen, zoals end-to-end monitoring, beheer op basis van workflows en integraal incident, performance en capacity-management.

Demonstratie van de Azure Monitor?

Wij vertellen u graag alles over de innovatieve software van SPS. Misschien wilt u het pakket met eigen ogen zien tijdens een demo?

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.