Pragmatisch

Concreet

Ook bewaking

Met garantie

System hardening is bittere noodzaak

Download Whitepaper

Wist u dat veel security-issues ontstaan door ‘oude’ kwetsbaarheden? Weet u welke risico’s u nu loopt? Breng uw organisatie niet in gevaar en dicht de gaten. Beperk aanzienlijk het aantal en de impact van interne of externe aanvallen. SPS helpt u bij het ‘hardenen’ van systemen, zowel servers als netwerkcomponenten. Wij helpen uw beheerorganisatie met de implementatie en de handhaving van het bereikte hardening-niveau.

Bekijk hier de 4 stappen naar een volledige controle over IT-Security

In dit whitepaper geven we een framework voor het inrichten en handhaven van een stabiele en veilige basis.

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.

Het resultaat

Uw veiligheidsrisico’s zijn zoveel mogelijk geëlimineerd. Uw systemen bevatten alleen de absoluut noodzakelijke zaken en die zijn up-to-date. Wij zorgen dat systemen zo moeilijk mogelijk binnen te dringen zijn en als een aanvaller toch toegang krijgt, dan kan die weinig uitrichten. Na ons advies kunt u aan de slag, want een implementatieplan hoort er zeker bij. Natuurlijk kunt u ook de implementatie aan ons overlaten.

Veel mogelijkheden en technieken

Hardening varieert tussen de verschillende systemen, maar de concepten zijn grotendeels gelijk. Bij server operating systemen gaat het vooral om het zoveel mogelijk beperken van de ‘surface of attack’. Maar ook password management en patch management horen erbij. Voor network operating systemen geldt eigenlijk hetzelfde, maar technieken verschillen. Naast eigen standaarden, gebaseerd om een jarenlange ervaring, hanteert SPS een aantal geaccepteerde richtlijnen en images voor het hardenen van systemen.

Bewaken en beheren

Na hardening van een systeem bent u niet klaar. De hardening moet bewaakt en regulier geaudit worden. Het komt vaak voor dat hardening-maatregelen (per ongeluk) worden teruggedraaid. Beetje bij beetje gaat zorgvuldig geïmplementeerde hardening na verloop van tijd zwakheden vertonen. Monitor de hardening van systemen en zorg dat afwijkingen van standaarden worden gedetecteerd. Laat RES-Q Managed IT Services dit voor u verzorgen.

De voordelen

Ons advies, het ontwerp en de implementatie zijn gebaseerd op tientallen jaren ervaring met een grote diversiteit aan IT. Met SPS hebt u een volledige oplossing, want naast de implementatie hebben wij de expertise, de ervaring en de tooling in huis om uw system hardening te bewaken en optimaal te houden.

SPS, uw garantie

U krijgt een onafhankelijk en eerlijk advies en onze aanpak is pragmatisch. SPS is ISO 27001 gecertificeerd en heeft, door haar 25 jaar ervaring met het inrichten en beheren van IT-infrastructuren, essentiële kennis in huis om hardening in te richten en in stand te houden. Dat garanderen wij, dus ‘no cure no pay’.

Neem contact op

Wij vertellen u graag alles over System Hardening.

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.