Pragmatisch

Concreet

Onafhankelijk

Duurzaam

Hoe veilig is uw IT?

Bekijk Whitepaper

Is de beveiliging van mijn IT-omgeving wel op niveau? Wat zijn de kwetsbaarheden waar ik slecht tegen bestand ben? Hoe pak ik verbeteringen aan? Heb ik daar wel voldoende kennis voor in huis? Deze en andere vragen houden u bezig, want IT-security staat bovenaan op elke prioriteitenlijst. Zorg dat u op korte termijn inzicht krijgt in de status van uw IT-security. Weet welke maatregelen u op korte termijn, maar ook structureel moet nemen. De SPS Vulnerability Assessment inventariseert, scant, beoordeelt en adviseert met als resultaat een pragmatisch maar concreet plan van aanpak en een voorstel om ook veilig te blijven. Een deskundig en to-the-point advies met concrete punten die direct de IT-security verbeteren.

Bekijk hier de 4 stappen naar een volledige controle over IT-Security

In dit whitepaper geven we een framework voor het inrichten en handhaven van een stabiele en veilige basis.

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.

Het resultaat

Na het vulnerability assessment weet u hoe veilig uw IT is, want ons rapport geeft u glashelder een overzicht van uw IT met de kwetsbaarheden. Daar blijft het niet bij. Wij analyseren en beoordelen de huidige maatregelen, kwetsbaarheden en risico’s. Vervolgens presenteren wij u een objectief advies met de te nemen maatregelen inclusief een voorstel hoe u na implementatie veilig blijft.

De voordelen

U krijgt een gedegen inzicht in de kwetsbaarheden, geen oppervlakkig overzicht. Ons advies is objectief want wij hebben geen belang om een security-product, van welke leverancier dan ook, te promoten. U brengt structuur aan in uw verbeterplannen omdat maatregelen concreet worden gemaakt en met elkaar in verband worden gebracht. Ook weet u wat er moet gebeuren om uw ‘vulnerability management’ op niveau te brengen en u legt de basis voor ‘continuous compliance’. En, niet onbelangrijk, de assessment vergroot de IT-securitykennis van uw eigen organisatie.

Waarom het assessment?

Weet u wel hoe uw IT-security er voor staat? Vaak is het antwoord ‘nee’ of ‘goed, denk ik’. Dat laatste antwoord wordt gegeven als er wel maatregelen zijn afgesproken, maar of ze daadwerkelijk zijn geïmplementeerd of nog voldoen, is niet zeker. De diversiteit aan al dan niet verplicht te nemen maatregelen op het gebied van IT-security is groot. Hier komt de toenemende berichtgeving over cyberaanvallen en datalekken nog bij. Uw organisatie verwacht dat u uw IT-security op orde heeft. Zorg dat u weet of uw IT-security wel op niveau is en wat u moet doen om veilig te worden én te blijven.

Continuous Compliance

De SPS Vulnerability Assessment detecteert uw IT-assets en scant op kwetsbaarheden en veiligheidsinstellingen. Wij gebruiken de Active CMDB van Gensys, onze beheersoftware, om de resultaten vast te leggen, de gegevens te verrijken en u inzicht te geven. Zijn de veiligheidsmaatregelen genomen, dan wilt u ook veilig blijven. U wilt naar ‘continuous compliance’. Als vervolg op de vulnerability assessment monitoren wij uw systemen, houden wij uw asset-registratie up-to-date en controleren wij voortdurend op bekende kwetsbaarheden. Omdat uw Active CMDB al is gevuld kunnen wij hier snel en kosteneffectief mee aan de slag.

SPS, uw garantie

U krijgt een onafhankelijk en eerlijk advies van een partij met een ruime ervaring bij een groot aantal organisaties met een ruime diversiteit IT-infrastructuren. Ons advies is leverancier onafhankelijk, want wij kennen de waarde van de verschillende IT-securityproducten maar vertegenwoordigen ze niet. SPS is ISO 27001 gecertificeerd en heeft, door haar 25 jaar ervaring met het inrichten en beheren van IT-infrastructuren, essentiële kennis in huis om IT-security te beoordelen, in te richten en in stand te houden. Het is zeker dat u een objectief advies krijgt. Die garantie heeft u, dus ‘no cure no pay’.

Neem contact op

Wij vertellen u graag alles over de Vulnerability Assessment.

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.