Monitoren IT-componenten

24 uur/7 dagen per week

Ketenmonitoring

Ook voor de cloud

Bewaken en inzicht geven

Bekijk Brochure

Een variant op het uitbesteden van IT-beheer is het uitbesteden van alleen de monitoring. Wij monitoren dan op afstand uw servers, netwerk, storage, hypervisors, databases, middleware, private cloud, public cloud, applicaties en andere IT componenten 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Wat wij monitoren, met of zonder cloudoplossingen, bepaalt u. Wij signaleren (potentiële) incidenten en geven die aan u door, wanneer u dat wilt en hoe snel u dat wilt. Gezamenlijk zorgen wij voor de optimale performance, capaciteit en beschikbaarheid van uw ‘on premise’ en cloud IT infrastructuur.

Brochure RES-Q

Lees alles over onze RES-Q Managed IT Services

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het monitoren en beheren van complexe IT-omgevingen. Lees er alles over in onze brochure.

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.

Wat monitoren wij

Servers, netwerk, storage, hypervisors, databases, middleware, private cloud, public cloud, applicaties van vrijwel elke leverancier. Maar daar stoppen wij niet. Bijna elk fysiek of logisch device kan gemonitord worden. Daar zorgen wij voor. Dus ook industriële apparaten, Internet-of-Things devices, camera’s, etc.

Hoe werkt het

24 uur per dag en 7 dagen in de week wordt elk event binnen de te monitoren scope aan ons doorgegeven. Incidenten of bijna incidenten geven wij aan u door, hoe en wanneer u dat wilt. Maar ook de CMDB wordt op orde gehouden. U ontvangt automatisch rapportages over o.a. beschikbaarheid en tickets.

Ketenmonitoring

Ketenmonitoring

IT-componenten, veelal in complexe IT-ketens, beïnvloeden elkaar, zijn afhankelijk van onderliggende IT-componenten en/of leveren een dienst aan de bovenliggende. Het monitoren van individuele IT-componenten, zonder de onderlinge samenhang te weten, is niet effectief. Wij brengen de IT-ketens in kaart en door een SLA aan een IT-keten (de IT-service) te koppelen, monitoren wij de IT-service onder besturing van die SLA.

Ketenmonitoring

Ook voor de cloud

Maakt u gebruik van een (externe) cloud, dan is deze vaak onderdeel van een IT-keten waarin ook andere IT componenten zijn opgenomen. De hybride cloud. Wij monitoren uw cloudoplossing of hybride cloud. De IT services met de gecombineerde infrastructuur, de cloud en ‘on premises’, wordt als een IT-keten met bijbehorend service level gemonitord.

Ook de eindgebruikerservaring

Met onze End User eXperience (EUX) Monitor meten wij de beschikbaarheid en performance van uw applicaties en interactieve websites. U krijgt inzicht in de gebruikerservaring en u verhoogt de gebruikerstevredenheid, verbetert de productiviteit en voorkomt escalatie van problemen. De EUX Monitor is geschikt voor alle applicatietypen (fat-client, vdi, terminal services zoals Citrix, browser-gebaseerd).

Meer dan alleen monitoring

Wilt u meer dan alleen monitoring uitbesteden en zoekt u end-to-end beheer van uw IT, dan is SPS uw partner. Wij bewaken en beheren de performance, capaciteit, beschikbaarheid en gebruiksbeleving van uw IT-services met service level agreements die op uw situatie zijn afgestemd.

Vrijblijvend advies?

Wij vertellen u graag alles over de RES-Q Managed IT Services van SPS. Misschien wilt u ons beheercentrum met eigen ogen zien

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.