SPS steunt de strijd tegen kanker (2019)

In 2019 steunt SPS de strijd tegen kanker, door sponsor te zijn van het team BAB d’’Huzes. Onder het  motto ‘opgeven is geen optie’ beklimt het team al fietsend samen met ruim 4500 andere deelnemers de legendarische Alpe d’Huez en zamelen zo geld in voor wetenschappelijk onderzoek tegen kanker voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds.

SPS steunt 15 teams in de TriTogether van Almere (2019)

In 2019 sponsort SPS 15 teams in de TriTogether triathlon van Almere. Deze teams hebben met hun sportieve prestatie geld ingezameld voor het Familiehuis Daniel den Hoed. Zo wordt een bijdrage geleverd aan de bouw van een nieuw en groter familiehuis dichtbij het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut. Dit familiehuis is een fantastische schakel tussen patiënt en diens familie tijdens de behandeling van kanker.

SPS ‘zakenvriend’ van het KWF (2016, 2017 en 2018)

SPS is ‘Zakenvriend van KWF’ en steunt daarmee KWF Kankerbestrijding bij haar activiteiten. SPS heeft KWF gevraagd haar bijdrage te gebruiken voor het terugdringen van kanker bij kinderen. Ook heeft SPS haar video- en studiofaciliteiten aan het KWF beschikbaar gesteld voor o.a. video-interviews met betrokken specialisten.

KWF heeft diverse projecten lopen voor de bestrijding van kanker bij kinderen, o.a. in het AMC en Erasmus MC Sofia Kinderziekenhuis. Ook zijn er diverse internationale samenwerkingsverbanden om de genezing van kinderkanker effectiever te laten zijn met minder bijwerkingen en daarmee de kwaliteit van leven van kinderen te verbeteren.

SPS steunt stichting Make A Wish Nederland (2015)

Make A Wish vervult de liefste wensen van kinderen tussen de 3 en de 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Er zit een sterke organisatie achter Make-A-Wish Nederland die drijft op vrijwilligers die zorgvuldig alle stappen in het proces begeleiden en volgen. Het gaat immers om kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie. De vervulling van een allerliefste wens kun je maar één keer beleven. Daarom moet alles op rolletjes lopen.

SPS steunt stichting Hulphond Nederland (2014)

De stichting leert honden 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma’s als ook kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsstoornissen. Het doel is om de zelfstandigheid van deze mensen te vergroten en deelname aan de samenleving te bevorderen. Eind 2013 heeft SPS door een donatie de start van de opleiding van een pup mogelijk gemaakt.