Garandeer de prestaties

Monitor hybride omgeving

Overal end-to-end inzicht

Zelf doen of uitbesteden?

Azure monitoring essentieel voor integraal inzicht

Bekijk Whitepaper

U wilt grip houden op uw volledige IT-omgeving, ook als deze geheel of deels ‘in de Microsoft Azure cloud’ staat. Tenslotte wilt u uw (interne) klanten de garantie geven dat die, veelal hybride bedrijfskritische, cloudoplossingen optimaal presteren. U hebt end-to-end inzicht nodig in de IT-infrastructuur, waar deze zich ook bevindt. Wij zorgen dat u uw IaaS-, PaaS- en SaaS-oplossingen kunt monitoren, eventueel geïntegreerd met uw ‘on-premises’ IT. U kunt de bewaking van uw (hybride) cloud-oplossingen ook aan ons overlaten.

Hoe behoudt u de controle over de hele IT-infrastructuur, waar deze zich ook bevindt?

In dit whitepaper geven wij antwoord op de vraag hoe belangrijk integraal inzicht in de keten is als de IT-infrastructuur wordt opgesplitst. Welke valkuilen moet u ontwijken op het moment dat u (een gedeelte van) uw IT-infrastructuur in de cloud onderbrengt?

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.

Overkoepelend inzicht ontbreekt

Voor het totaalinzicht bent u afhankelijk van de rapportages of portal van Microsoft. Die informatie is niet geïntegreerd met de monitoring en dashboards van andere leveranciers of die van de ‘on-premises’ omgeving. Hierdoor ontbreekt het overkoepelend inzicht, is snel en adequaat handelen bij verstoringen een uitdaging en is regievoering moeilijk. Azure monitoring geeft u dat overkoepelende inzicht.

Eindverantwoordelijkheid voor SLA blijft

Infrastructuurdelen en/of applicaties mogen dan extern geplaatst zijn en daar deels beheerd worden, de eindverantwoordelijkheid blijft altijd intern liggen. Integraal inzicht in de prestaties van de IT-infrastructuur is moeilijk en niet real-time beschikbaar, omdat de prestatiegegevens van de IT-infrastructuur in verschillende systemen en in verschillende vormen beschikbaar zijn. Het bewaken van de SLA zal aan kwaliteit en effectiviteit inboeten.

Prestaties van de Azure cloud monitoren

Het is bijna onmogelijk om vanuit de eigen verantwoordelijkheid de SLA’s te controleren die voor de verschillende Azure services zijn afgesproken. U bent afhankelijk van wat Microsoft rapporteert en kan niet zelf nagaan of deze wel levert wat is afgesproken. Azure monitoring geeft u inzicht en controle.

End-to-end monitor

Het succes van een overstap naar een hybride cloud valt of staat met integraal inzicht. U dient de volledige IT-infrastructuur te monitoren, zowel on-premises als in de cloud. Dit zal end-to-end monitoring moeten zijn waarbij alle configuration items in de keten, inclusief de cloud-oplossingen, worden gemonitord. Vaak is een Azure service onderdeel van een IT-keten. Azure monitoring kan afzonderlijk worden ingezet, maar ook integreren met on-premises monitoring.

Monitoringdata integreren

Een cloud-leverancier staat derden (haar klanten) veelal niet toe om diepgaand haar cloud-platform te monitoren. Toch is het mogelijk om monitoringdata over beschikbaarheid, capaciteit en performance op te halen. De monitoringdata van de cloudoplossing en die van de on-premise IT zal beschikbaar moeten zijn in een geïntegreerd systeem. Azure monitoringdata kan geïntegreerd worden met data afkomstig van andere platformen.

Cloud monitoring, zelf doen of uitbesteden

Met Azure Monitor en de EUX Monitor kunt u uw IaaS-, PaaS- en SaaS-oplossingen monitoren. Koppelt u deze monitoringoplossingen aan de Business en IT Service Management oplossing Gensys, dan is end-to-end monitoring mogelijk. Met de RES-Q Managed IT Services kunt u de bewaking van uw (hybride) cloud-oplossingen aan ons overlaten.

Vrijblijvend Azure monitoring advies?

Wij vertellen u graag alles over de Azure monitoring van SPS. Misschien wilt u de Cloud Monitor met eigen ogen zien?

We gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees meer hierover in ons privacy statement.